Tekst objavljen: 17.12.2012 10:16        


Žitelji Srbije sve su obazriviji kada se zadužuju pa je već drugi mesec zaredom više kredita vraćeno nego što je podignuto. Podaci Udruženja banaka i Kreditnog biroa Srbije za novembar govore da je prema prethodnom mesecu suma zajmova stanovništvu opala 0,8 odsto.

Banke poklonima "mame" oprezne klijente

Poslednjeg dana novembra građani su dugovali 597,74 milijardi dinara bankama, a samo mesec ranije 602,65 milijardi. Bankari kažu da se ko god može razdužuje, a za nove zajmove odlučuju se samo oni koji nemaju drugi izbor.

Ovu suzdržanost građana kod uzimanja kredita primetili su i u bankama pa je sve više kuća koje su pokrenule kampanje slične akcijama trovaca: uz kredit se nude i pogodnosti razne vrste.

AIK banka je ponudila pretpraznični gotovinski zajam od 10.000 do 100.000 dinara s rokom vraćanja od tri do šest meseci. Kamata je fiksna i iznosi 14,99 posto nominalno na godišnjem nivou.

Osim toga, banka tokom zimskih praznika u decembru i u januaru omogućuje korisnicima "dina" kartice da sve transakcije od 2.000 dinara i više plate odloženo na 60 dana. Pogodnost se odnosi na plaćanje roba i usluga i podizanje gotovine na bankomatu.

Hipo Alpe-Adrija banka neće naplaćivati troškove obrade kredita svima koji do kraja ovog meseca podnesu zahtev za gotovinski, potrošački ili refinansirajući zajam, plus će dobiti na poklon „Unika” polisu za osiguranje domaćinstva koja pokriva štetu do 10.000 evra u slučaju požara i do 500 evra za izlivanje vode zbog kvara na instalacijama.

Osim toga, ti krediti spadaju u "Hipo protekšn program" i pokriveno im je šest rata kredita u slučaju gubitka posla a moguće je da se rok i produži.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija krediti ekonomska kriza klijenti banke banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana