Tekst objavljen: 18.12.2012 14:59        


Na mestu današnjeg Kvantaša, Beograd će dobiti savremenu veletržnicu sredinom 2013. godine. Proizvođači će lakše plasirati robu, a građani, na jednom mestu, imati standardizovanu ponudu, jeftiniju i do 30 odsto.

Beograd dobija savremenu veletržnicu kod Kvantaša

Veletržnica je projekat po principu javno-privatnog partnerstva, a ukupna dokapitalizacija iznosi 27 miliona evra.

U razvijenim evropskim zemljama kao što je Italija, veletržnice u prometu sveže hrane učestvuju sa 40 odsto, u zemljama u razvoju poput Mađarske i Poljske i do 65 procenata, dok je za sada kod nas taj procenat zanemarljiv.
Na predviđenom mestu za veletržnicu prvo će nići hala za voće i povrće a kasnije, po fazama, sedam hala za sveže meso, ribu, cveće.

Direktor Veletržnica Beograd Dragan Pušara kaže da su prednosti, odnosno benefiti za ulagače indirektni.

- Objedinjena ponuda i lakši plasman na najznačajnije tržište u Srbiji, a to je beogradsko tržište, zatim određena stopa i direktnog profita za one ulagače koji ulažu u ovakvu vrstu objekata. Za potrošače to su niže cene, uvođenje novih standarda, polisa kvaliteta - objašnjava Pušara.

Izgradnjom veletržnice, kažu nadležni, smanjiće se i cenovni šokovi, pa se neće dešavati da, kao na primer letos, za samo jedan dan paradajz poskupi četiri puta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
veletržnica Beograd hrana voće povrće

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana