Tekst objavljen: 17.01.2013 16:00        


Grad Beograd odbacio je kao netačnu tvrdnju ministra gradjevinarstva i urbanizma Srbije Velimira Ilića da gradska vlast visokim dažbinama i naplatom već urađene infrastrukture koči izgradnju železničke stanice Prokop.

Beograd vs Srbija: Ko je kriv što kasni Prokop

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je saopštila da je razlog za to što železnička stanica Beograd-Centar, nazvana Prokop, još nije završena, pre svega nedostatak novca koji je država proteklih godina davala Železnici za taj projekat.

Podseća se da je Železničko-transportno preduzeće Beograd, kada mu je krajem 1990-ih godina Skupština Beograda dodelila zemljište, preuzelo obavezu da napravi sve saobraćajne površine sa pratećim objektima infrastrukture neophodnim za funkcionisanje železničkog čvora.

Navodi se da je po analizi te direkcije, potrebno uložiti 23,4 miliona evra samo u izgradnju saobraćajnica za pristup zgradi buduće železničke stanice Prokop sa autoputa i iz Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića.

Lokacija planirane stanice je još potpuno nepristupačna, te su velika ulaganja u infrastrukturu potrebna već samo da bi se Prokopu moglo prići putničkim vozilima ili gradskim prevozom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prokop železnica železnice srbije Srbija Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana