Tekst objavljen: 21.06.2013 15:40        


Bivši premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da su vladine predložene mere štednje na prvi pogled dovoljne i ubedljive, ali da treba sačekati sa ocenama kako bi se videlo da li će biti potrebne još neke dodatne mere.

Cvetković: Ove mere štednje i nisu tako loše

- Čuo sam cifre o kojima se razgovara, ali ne mogu još uvek da dam konačnu ocenu... Ima u predlogu nekih stvari koje se mogu oceniti pozitivnim, a ima i nekih koje su problematične - rekao je Cvetković.

On je pozitivim ocenio mere koje se odnose na rešavanje problema preduzeća u restrukturisanju i namere da se stavi tačka na taj problem, koji je već duže vremena prisutan. Prema njegovim rečima, pozitivne su i uštede koje se predlažu.

- One uglavnom idu na diskrecionim rashodima, a to su rashodi na osnovu kojih vodite tekuću ekonomsku politiku i prema tome, ušteda isključivo na tim rashodima smanjuje instrumente za vodjenje tekuće ekonomske politike, jer nemate mogućnosti da nju sprovedete, jer ste umanjili rashode - naveo je Cvetković.

On nije mogao da iznese konačnu ocenu da li će te mere biti dovoljne.

- Na prvi pogled izgleda da su potrebne još neke dodatne mere, ali bolje da sačekamo da vidimo još da li će još neke mere biti neophodne... Na prvi pogled, mere deluju ubedljivo u smislu da su dovoljne - zaključio je bivši premijer.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mirko Cvetković ekonomija dužnička kriza ekonomska kriza Srbija mere štednje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana