Tekst objavljen: 31.07.2013 16:20        


Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da je veoma lepa vest to što Etihad preuzima Jat, naglasivši da on lično želi da na avionima srpske kampanije piše Srbija.

Dačić: Hoću da se kompanija zove Er Srbija

- Najveći problem je nezaposlenost i to je nemoguće rešiti bez investicija, važno je da se stvori poslovna klima primamljiva za investitore i zato su razgovori sa Etihadom značajni za nas, a već sam čitao kometnare da li je ta kompanija dobra ili ne, to je smešno - rekao je premijer.

Dačić je dodao da ta kompanija posluje i u Engleskoj, ali da se neki ipak pitanju da li su dovoljno dobri i za Jat i Srbiju.

- Građani će uskoro moći da osete poboljšanje u narednih nekolkiko meseci, planra se obnavaljne flote, treba voditi računa o zaposlenima. Većinu vlasništva ima Srbija, a drugi partner iz Emirata ima pravo upravljanja kompanijom, da postave direktora i nekoliko ljudi koji će rukovoditi kompanijom. To će biti šok u regionu, jer Er Srbija tako postaje lider u regionu - uveren je premijer.

Dačić je rekao i da sve zemlje u svetu imaju ime na svojim avionima, a da Srbija nema, već da ima Jat, pa zato hoće da piše Srbija.

Premijer nije imao informaciju da li će novi avioni biti tipa "boing" ili "erbas", ali je rekao da će svakako biti na mnogo višem nivou nego do sada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Jat jat airways vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije air serbia er srbija Ivica Dačić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana