Tekst objavljen: 24.04.2013 13:31        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da će sporazum Beograda i Prištine značiti dugoročni mir u regionu i da će doprineti rastu investicija i zapošljavanju u Srbiji.

Datum nam donosi investicije, i NIS trlja ruke

Dinkić je kazao da će sporazum Beograda i Prištine, koji će doprineti da EU odredi datuma početka pregovora o prijemu Srbije, ohrabiti i najveće kompanije da dodju u Srbiju.

Dogovor koji otvara put za ulazak Srbije u Evropsku uniju može da pomogne naftnoj kompaniji NIS da poveća prodaju i proširi svoju mrežu, piše Rojters. Generalni direktor NIS- a Kiril Kravčenko kaže da je "preporuka za datum strateški, sigurno pozitivna za nas. Otvaraće se granice sve više i više za kompaniju".
Prema njegovim rečima, Srbija prvi put posle 12 godina ima šansu da da poboljša svoj "imidž" kako bi došlo što više investitora.

- Ima kompanija koje su i do sada investirale u Srbiju, ali i onih koje ne žele da idu na područje gde postoji neka potencijalna nestabilnost - rekao je Dinkić.

On je naveo i da bi dobijanje datuma u junu doprinelo daljem padu kamata na evro obveznice, što se pokazalo i na primeru dugih zemalja, jer svaki znak dodatne stabilnosti smanjuje kamate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija EU evropska unija Mlađan Dinkić naftna industrija srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana