Tekst objavljen: 11.07.2013 14:30        


Belgijski trgovinski lanac Delez objavio je da je postigao dogovor sa kompanijom Ekspo komerc, o prodaji svih 25 prodavnica pod formatima Maxi, Mini Maxi i Tempo u Crnoj Gori.

Delez napušta Crnu Goru, bez promena u Srbiji

Ekspo komerc, kao distributer najvećih brendova robe široke potrošnje, sa Delezom će raditi pod dogovorom o franšizingu i zadržaće Maxi, Mini Maxi i Tempo kao imena radnji.

U 2012. godini, te prodavnice su u Crnoj Gori ostvarile ukupno oko 50 miliona evra prihoda.

Delez u ovom trenutku ne planira da proda "operacije u Bosni i Hercegovini " i da je na tom tržištu posvećen povećanju profitabilnosti. Kako kažu u belgijskoj kompaniji, radnje u Crnoj Gori su prodali jer je Delez grupa "dobila primamljivu ponudu" za koju veruju da je dobra za akcionare.
Očekuje se da se transakcija završi u četvrtom kvartalu 2013. godine, što zavisi od dobijanja potrebnih dozvola, kao i postizanja posebnih uslova oko transakcije i podešavanja obrtnog kapitala.

Delez grupa posluje u devet zemalja, na tri kontinenta, među kojima je i Srbija. Iz te kompanije poručuju da "kompanija ostaje u regionu i još više će se fokusirati na osvajanje liderske pozicije u zemljama u kojima posluje".

- U Delezu Srbija smo posvećeni tome da dodatno ojačamo trenutnu snagu naših brendova i da održimo lidersku poziciju - kažu u toj trgovinskoj kompaniji.

Delez u Srbiji ima oko 360 prodajnih objekata, a Delez grupa, čije je sedište u Belgiji, prisutna je u devet zemalja na tri kontinenta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
maksi delez Delhaize cg Crna Gora trgovinski lanac trgovinski lanci prodavnice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana