Tekst objavljen: 10.12.2012 15:39        


Gradonačelnik Nešina, malog belgijskog mesta, izjavio je danas da je francuski glumac Žerar Depardje kupio kuću i smestio se u Nešinu privučen dobrom hranom, ljudima, stilom života i - niskim porezima.

Depardje beži iz Francuske zbog visokih poreza

Vlada francuskog predsednika Fransoa Olanda razbesnela je brojne bogataše u Francuskoj svojim budžetom za 2013. koji predviđa dramtične poreze za bogate.

Francuski predsednik Fransoa Oland uveo je, otkako je na čelu države zamenio Nikolu Sarkozija u maju, niz oštrih mera u cilju borbe protiv krize u zoni evra, uključujući povećanje poreza, a nedavno je potvrdio svoju nameru da onima sa najvišim prihodima nametne porez od 75 odsto.
Gradonačelnik Danijel Senesael, čiji se grad nalazi na kilometar od francuskog Lila, rekao je da su porezi zaista jedan od razloga zbog kojih se jedan od najpoznatijih francuskih filmskih glumaca odlučio za Nešin.

Selo Nešen, gde Francuzi čine 27 odsto stanovnika, udaljeno je samo kilometar od Rubea u Francuskoj i jedno je od omiljenih utočišta bogatih Francuza koji se sele u Belgiju zbog toga što su poreski zakoni u toj zemlji za njih mnogo povoljniji.

Naime, u Belgiji se ne naplaćuje porez na bogatstvo, a i nasledno pravo pruža mnogo više prednosti nego što je to slučaj u Francuskoj, te su mnogi imućni Francuzi zaključili da je najbolje stanovati u Belgiji, a ostati francuski državljanin.

Jedan od takvih je i francuski milijarder Bernar Arno, koji se nalazi na čelu kompanije LVMH i koji je, osim što ima stan u Briselu, zatražio i belgijsko državljanstvo. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza porezi porez Belgija Francuska Žerar Depardje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana