Tekst objavljen: 09.01.2013 11:29        


Francuski glumac Žerar Depardje posetio je juče Crnu Goru, a kako je kazao, glavni razlog njegovog dolaska je to što je čuo da je Crna Gora na prodaju. Ali uverio se, kaže, da to nije istina.

Depardje: Dobro je, Crna Gora nije na prodaju (siebbi/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

- Istina, već dugo vremena se priča o Crnoj Gori da će biti Montekarlo Rusa, a nisam video da je to slučaj. Video sam prekrasnu zemlju, sa velikim potencijalom u pogledu kulture - istakao je Depardje.

Depardje se našao u žiži javnosti nakon što se odrekao francuskog državljanstva, i preselio se u jedno belgijsko mesto zbog poreske politike prema bogatima predsednika Francuske Fransoa Olanda. Nedavno je dobio rusko državljanstvo, a kako je najavio premijer Đukanović, Depardje će postati i ambasador kulture Crne Gore.
On je tom prilikom rekao da je za njega Crna Gora ogromna zemlja jer ima ogromnu kulturu, pa je važna i za Evropu jer ima deo zajedničke istorije.

Zato, smatra Depardje, Crna Gora ima pravo i mora sačinjavati deo Evrope, za koju zna da je "teško da joj se priđe“.

On je kazao i da se nada da, u današnjoj krizi, evro neće osiromašiti male zemlje.

Prema pisanju lista Vijesti, glumac je navodno zainteresovan za kupovinu nekretnina u Crnoj Gori, a prema nekim izvorima, ima poslove i prijatelje u Crnoj Gori.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Žerar Depardje cg Crna Gora

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana