Tekst objavljen: 23.01.2013 13:37        


Prvi ekonomski zadatak Vlade je da Srbija ove godine izađe iz recesije, zaustavi rast javnog duga i prepolovi budžetski deficit, kaže ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Dinkić: Građani ne mogu još dugo ovako da izdrže

Dinkić je rekao je da ga ne brine što su u prošloj godini prihodi budžeta podbacili za 41 milijardu dinara, da nije preterano optimističko očekivanje da se ove godine oni mogu povećati za čak 25 odsto i da to neće biti prepreka za novi aranžman sa MMF-om.

- Fiskalna stabilizacija biće lakši deo posla. To me manje brine. Mnogo teže će biti da se ostvari privredni rast, a to je nužno, jer sa ovako lošim standardom ljudi ne mogu izdržati više od godinu dana - naveo je Dinkić.

Ministar finansija je najavio da planira i da prevremeno vrati dug Londonskom klubu poverilaca, na koji bi do 2024. trebalo da se plaća kamata od 6,75 odsto.

On je rekao da Srbija i dalje plaća visoke kamate i da je cilj Vlade da se već na proleće, prilikom prve sledeće emisije evroobveznica smanji ispod pet, a do kraja mandata Vlade na 3-3,5 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić Srbija ekonomska kriza pad standarda budžetski deficit javni dug budžet

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana