Tekst objavljen: 09.01.2013 15:03        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ponovo se zaneo kada je obećao da će srpske privrednike osloboditi dela nameta tako što će, između ostalog, u okviru reforme Poreske uprave ukinuti pet miliona obrazaca, piše Alo.

Dinkić ukida milione obrazaca, ali samo na papiru

Ispostavilo se, dodaje taj list, da nije u pitanju smanjenje dosadašnje papirologije, već njeno prebacivanje u elektronsku formu!

Ideja o smanjenju papirologije svidela se vlasniku kompanije Todor Mirku Todoroviću. - Za samo jednu građevinsku dozvolu treba vam stotine i stotine papira! Ako je Dinkić rekao da će ukinuti nepotrebne procedure, onda je to odlično. Ali, bojim se da je usamljen... - kaže Todorović.
U Ministarstvu finansija i privrede kažu da je ideja da se svi poslovi sa Poreskom upravom obavljaju elektronskim putem umesto kao do sada putem redovne pošte ili dolaskom na šaltere Poreske uprave.

Savetnik za strana ulaganja Mahmud Bušatlija smatra da je najava ukidanja obrazaca samo ministrova predizborna priča.

- Dinkić o giljotini propisa priča godinama, ali pričao je i o onih famoznih 1.000 evra. On štiti krupni kapital od građana, umesto da zaštiti građane od monopola i ekstraprofitera. Te priče o ukidanju raznih propisa su šuplje priče, koje su plasirane u iščekivanju novih izbora. Istorijski je dokazano da onaj ko vas uvede u krizu, iz nje ne može da vas izvuče. A vi vidite ko sve ove godine drži finansije u Srbiji - objašnjava Bušatlija.

Što se Dinkićeve najave o porastu izvoza na 25 odsto i privrednom rastu od dva odsto tiče, Buštalija smatra da je to neophodno, ali nedostižno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
giljotina propisa Mlađan Dinkić birokratija administracija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana