Tekst objavljen: 09.11.2012 15:27        


Gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas izjavio je da je glavni grad mnogo bliži prvoj stanici metroa nego ikada do sada nakon što je usvojena studija opšteg koncepta metro sistema grada Beograda, kao donacija francuske vlade koja je i partner u tom projektu.

Đilas: Beograd nikada nije bio bliži metrou

On je dodao da je direktoru preduzeća Alstom, koje je potencijalni partner u izgradnji metroa, rekao da ne može da očekuje da daju donaciju od tri miliona evra za studiju, a da im grad Beograd garantuje da će od njih kupiti vozove i elektro opremu u vrednosti od nekoliko stotina miliona evra.

- Studijom se obavezujemo da ćemo u naredne dve tri godine o tome pregovarati isključivo sa Alstomom, a ne sa drugim ponuđačima - objasnio je Ðilas.

On je dodao da, ukoliko se zatvori finansijska konstrukcija, što nije lako u vreme krize i grad Beograd dobije kredite koji će biti maksimalno povoljni da bi mogli da se vrate i cene koje su lako proverljive na svetskom nivou, onda može da radi sa francuskom stranom.

- Ako to ne dobijemo, posle dve godine možemo da o nabavci vozova pregovaramo sa svim ostalim kompanijama u svetu - zaključio je Ðilas.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd metro javni prevoz gradski prevoz transport saobraćaj đilas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana