Tekst objavljen: 28.02.2013 16:30        


Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović izjavio je da nije bilo nenamenskog trošenja sredstava u Parku prirode "Mokra Gora", ali da su kršeni Zakon o javnim nabavkama i Zakon o računovodstvu.

DRI: Kod Kusturice bilo kršenja zakona

On nije želeo da komentariše jučerašnju ostavku Emira Kusturice na mesto direktora "Mokre Gore" zbog prekršajane prijave koju je protiv njega podnela DRI. Prijava je podneta zbog sprovođenja javnih nabavki bez tendera.

Sretenović je naglasio da je DRi do sada podnela 457 prijava za nepoštovanje zakona, od toga 378 prijava zbog kršenja Zakona o javnim nabavkama i Zakona o budžetskom sistemu. Na osnovu 228 prijava podnetih do kraja 2011. godine doneto je 25 pravosnažnih presuda, od kojih su dve bile oslobađajuće.

- Naravno da je taj broj presuda mali i da je sudska procedura spora, ali nije u mojoj nadležnosti da utičem na rad nezavisnih sudova - kazao je Sretenović.

Sretenović je kazao da se niko od bivših ili aktuelnih ministara, protiv kojih su podnete prijave zbog nepoštovanja Zakona o javnim nabavkama i drugih zakonskih propisa, nije javio Državnoj revizorskoj instituciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
DRI državna revizorska institucija revizori Emir Kusturica Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana