Tekst objavljen: 12.02.2013 11:15        


Zemunski splav Bahus, koji je pre nepune četiri godine od države dobio kredit od čak 200.000 evra, stavio je katanac na vrata i završio poslovanje početkom ovog meseca.

Država dala propalom splavu Bahus 200.000 evra

Da stvar bude zanimljivija, ovaj ugostiteljski objekat je od Fonda za razvoj dobio pozamašna sredstva iako je poslovao sa gubitkom.

Bahus je 2009. godine dobio kredit za podsticanje kvaliteta ugostiteljske ponude u visini od 21 milion dinara iako je prethodnu 2008. godinu završio u gubitku. Naime, te godine je gubitak iznad visine kapitala iznosio 12.447.000 dinara.

Za ovaj zemunski klub ništa nije krenulo nabolje ni u godini kada su od Fonda odobreni milioni.

Osnovni podaci iz godišnjeg finansijskog izveštaja na sajtu Agencije za privredne registre pokazuju da je Bahus 2009. godine pretrpeo neto gubitak od 4,2 miliona dinara, dok im je neto dobitak iznosio nula dinara.

Splav je nastavio da posluje sa gubitkom do zatvaranja, koje je zvanično zavedeno u APR-u 4. februara ove godine.

Indikativno je i da, iako ovakve kredite država dodeljuje firmama i objektima kako bi doprinele većem zapošljavanju građana, klub Bahus je čak uspeo da smanji broj zaposlenih. Prema zvaničnim podacima, 2008. je na splavu radio jedan radnik, a od 2009. do 2011. Bahus nije imao ni jednog jedinog zaposlenog.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija fond za razvoj splav Beograd propala preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana