Tekst objavljen: 16.01.2013 14:57        


Austrijska Erste grupa je dostavila pismo o zainteresoavnosti za kupovinu Hipo Alpe Adrija banke u Srbiji i čeka odgovor austrijske vlade.

Erste kupuje Hipo banku u Srbiji, neće RBV

- Ukoliko odgovor austrijske banke bude negativan ili naša ponuda neprihvatljiva, imamo rezervni plan za širenje Erste banke u Srbiji - rekao je predsednik Izvršnog odbora Erste grupe Andreas Trajhl.

Bankarski sektor u Srbiji, po njegovoj oceni, ima odličnu saradnju sa Narodnom bankom Srbije, od kada je na njenom čelu Jorgovanka Tabaković. - Prvi put je guverner NBS spreman da u saradnji sa bankama traži rešenje kako da se više investira u Srbiji - rekao je Carić i pohvalio odluku NBS o mogućnosti ustupanja problematičnih kredita preduzaća.
On je precizirao da rezervni plan podrazumeva "organski rast" Erste banke u Srbiji, odnosno širenje poslovanja, pre svega u poslovima sa stanovništvom.

Predsednik Izvršnog odbora Erste banke u Srbiji Slavko Carić je rekao da ta banka nije zainteresovana za preuzimanje Razvojne banke Vojvodine.

- Bili smo spremni da konkurišemo za preuzimanje depozita Razvojne banke Vojvodine, ali kad je Vlada Srbije promenila plan i najavila da će u paketu sa depozitima biti ponuđene i filijale Razvojne banke odustali smo do ponude - rekao je Carić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
erste banka Hypo Alpe-Adria banka Razvojna banka Vojvodine RBV banka banke Srbija bankarsko tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana