Tekst objavljen: 18.06.2013 15:30        


Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije (UBS) Veroljub Dugalić kaže da će banke učiniti sve da preporuka Narodne banke Srbije o rešavanju problema otplate stambenih kredita indeksiranih švajcarskim francima počne da se primenjuje od 1. avgusta.

Evo kako će banke pomoći dužnicima u švajcarcima

On je dodao da klijenti koji su se zadužili u švajcarskim francima dobijaju predah od tri godine i rata će im biti manja do 19 odsto.

- Uvereni smo da će se za tri godine mnogo toga promeniti, a pre svega odnos između evra i švajcarskog franka - naveo je Dugalić.

Generalni sekretar UBS je objasnio da će klijenti imati dve mogućnost - da im se produži rok otplate za period kada je mirovalo njegovo zaduženje u banci, ili da se odmah pripiše inicijalnom dugu i da se raspodeli na rate.

Banke će, kako je naveo, spremiti anekse ugovora za sve klijente, a na njima je da dođu do filijala ukoliko su zainteresovani za takvo rešenje.

Upitan da li će biti prihvaćena preporuka NBS da kamate, koje su dužnicima podizane bez osnova, budu vraćene na raniji nivo, odnosno da im za tolike naplaćene kamate umanji osnovni dug, on je rekao da će udruženje bankama preporučiti da prihvate ovu preporuku.

- Preporučićemo bankama da prihvate i ovu preporuku NBS i banke će u skladu sa poslovnom politikom razmatrati svakog svog klijenta i tamo gde to bude moguće one će to i učiniti - kazao je Dugalić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    srđan 18.06.2013 23:41

    Lepo je to što je neko optimista kad pominje samo 3 godine da se stanje u ekonomiji popravi,a promena odnosa evro franak neće bitno promeniti UŽASNIH 19 ILI 18 ODSTO KAMATE.Gospodo VRATITE STANOVE BANKAMA,I PRIHVATITE STARU IZREKU.AKO SAM IZGUBIO MILION NE MORAM DA IZGUBIM JOŠ 3.UZMITE NOVI KREDIT U EVRIMA,KOŠTAĆE VAS MANJE NEGO OVAJ U ŠVAJCARCIMA,A onda neka bankari reše problem sa hiljadama stanova,jer su taj problem oni sami napravili.P.S.U Španiji postoji više stotina hiljada praznih stanova,a zna se kako kupuju stanovi svuda u svetu,putem kredita banaka....

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dugalić Udruženje banaka Srbije UBS krediti banka banke otplata kredita kašnjenje u otplati krediti u švajcarcima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana