Tekst objavljen: 02.08.2013 16:30        


Zaposleni u fabrici Fijat automobili Srbija (FAS) u Kragujevcu u ponedeljak 5. avgusta će otići na kolektivni godišnji odmor, koji će trajati do 20. avgusta. Kako je saopštila ta kompanija, u FAS-u je zaposleno oko 3.000 radnika, a za vreme odmora na posao će dolaziti samo manji broj radnika održavanja.

Feragosto u Kragujevcu: Fijat staje do 20. avgusta

- Ova tradicionalna letnja pauza veoma je značajna za zaposlene u FAS-u u Kragujevcu, jer im pruža mogucnost da odmore nakon radne sezone i da po povratku na posao budu još produktivniji i uspesniji - ističu u FAS.

Kompanija Fijat automobili Srbija je naveći srpski izvoznik i u prvih sedam meseci ove godine je, prema podacima Uprave carina, izvezla autmobile ukupne vrednosti 839,6 miliona evra.

Odlazeći ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić je istakao da se ove godine od izvoza Fijata očekuje prihod od 1,6 milijardi evra.

Fijat automobili Srbija je zajednička kompanija italijanske kompanije Fijat i Vlade Srbije, a u Kragujevcu proizvodi automobil "fijat 500L".

Na drugom mestu izvoznika, iza FAS, nalazi se Naftna industrija Srbije sa izvozom od 153,4 miliona evra u prvih sedam meseci, na trećem mestu je pirotski Tigar tajer sa izvozom od 139,9 milijna evra, zatim slede Petrohemija iz Pančeva sa 122,9 miliona evra i i Hemofarm iz Vršca sa izvozom od 88 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fijat automobili srbija fijat srpski fijat Fiat kragujevac fabrika automobila automobilska industrija godišnji odmor odmor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana