Tekst objavljen: 02.08.2013 16:30        


Zaposleni u fabrici Fijat automobili Srbija (FAS) u Kragujevcu u ponedeljak 5. avgusta će otići na kolektivni godišnji odmor, koji će trajati do 20. avgusta. Kako je saopštila ta kompanija, u FAS-u je zaposleno oko 3.000 radnika, a za vreme odmora na posao će dolaziti samo manji broj radnika održavanja.

Feragosto u Kragujevcu: Fijat staje do 20. avgusta

- Ova tradicionalna letnja pauza veoma je značajna za zaposlene u FAS-u u Kragujevcu, jer im pruža mogucnost da odmore nakon radne sezone i da po povratku na posao budu još produktivniji i uspesniji - ističu u FAS.

Kompanija Fijat automobili Srbija je naveći srpski izvoznik i u prvih sedam meseci ove godine je, prema podacima Uprave carina, izvezla autmobile ukupne vrednosti 839,6 miliona evra.

Odlazeći ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić je istakao da se ove godine od izvoza Fijata očekuje prihod od 1,6 milijardi evra.

Fijat automobili Srbija je zajednička kompanija italijanske kompanije Fijat i Vlade Srbije, a u Kragujevcu proizvodi automobil "fijat 500L".

Na drugom mestu izvoznika, iza FAS, nalazi se Naftna industrija Srbije sa izvozom od 153,4 miliona evra u prvih sedam meseci, na trećem mestu je pirotski Tigar tajer sa izvozom od 139,9 milijna evra, zatim slede Petrohemija iz Pančeva sa 122,9 miliona evra i i Hemofarm iz Vršca sa izvozom od 88 miliona evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fijat automobili srbija fijat srpski fijat Fiat kragujevac fabrika automobila automobilska industrija godišnji odmor odmor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana
game pragmatic rtp tinggi game jackpot progresif akun super vip