Tekst objavljen: 20.12.2012 7:35        


Frikom sladoledi uskoro bi mogli da nose ime Ledo. Naime, prema navodima predsednika uprave ove hrvatske kompanije, Tomislava Kitonića, Ledo će kroz dokapitalizaciju prikupiti sredstva za kupovinu beogradskog Frikoma i Leda iz Podgorice od Agrokora.

Frikom već hrvatski, sad i menja ime u Ledo?

- Preuzimanjem ovih kompanija Ledo želi da objedini celokupnu vlasničku strukturu Agrokora u segmentu sladoleda i smrznute hrane i da postane regionalni lider u tom segmentu - ističe Kitonić.

Da li će Frikom zaista da bude promenjeno i ime u Ledo zavisiće od strategije samog Agrokora.

- Ako Agrokor oceni da im ovaj brend u Srbiji neće proći, ostaće Frikom - smatra Nenad Gujaničić, glavni broker Sinteza invest grupe.

- U protivnom, biće ista situacija kao kada je somborska mlekara Somboled promenila ime u Dukat - podseća on.

Preduslov svega je da dokapitalizacija Leda bude uspešna. Ako kompanija sakupi novac, prevući će Frikom u svoje "dvorište", a potom sledi i eventualna odluka o promeni imena. Po izvršenoj dokapitalizaciji plan je da Ledo svoje akcije kotira na Zagrebačkoj berzi.

Predstavljajući kompaniju i njeno poslovanje Tomislav Kitonić je istakao kako tokom 17 godina, koliko Ledo posluje u sklopu koncerna Agrokor, svake godine beleži rast prihoda od prodaje za 19,1 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
frikom ledo Agrokor Hrvatska kompanije Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana