Tekst objavljen: 25.02.2013 7:46        


Novi direktor Poreske uprave Srbije Ivan Simič rekao je da je iz Slovenije u Srbiju došao da bi "nešto promenio" i Poresku upravu učino boljom za građane.

"Hoću od Poreske uprave da napravim Mekdonalds"

- Znate Mekdonalds? Prime vas, smeju se, pitaju šta treba. E, to hoću ovde da napravim. Kada čovek dođe u Poresku upravu da mu kažu: Dobar dan. Šta želite? Da li Vam možemo pomoći? Jer mi smo oni koji uzimamo ljudima novac - rekao je Simič.

Ivan Simič kaže i da ga "niko nije upozorio" da ne dira FK Crvena zvezda i FK Partizan i da ne vidi razlog zašto klubovi u Srbiji ne bi trebalo da plaćaju porez.
- Ovo je meni izazov, ništa drugo, jer koliko ovde dobijem neto toliko u Sloveniji zaradim za dva dana - kaže Simič, koji je bio direktor Poreske uprave Slovenije.

On kaže da poziv građanima da prijave imovinu vredniju od 350.000 evra nije pretnja već normalna kontrola.

- Tu se radi o unakrsnoj proveri imovine i dohodaka, tu će se utvrditi odakle je ko šta platio, i to će biti porez na dohodak, a ne na imovinu. Utvrdićemo da li je neko ko je kupio kuću, recimo, u 2008. godini imao dovoljno novca za tu kuću. Videćemo šta će se desiti do kraja marta, do utorka je došlo dvadesetak prijava. Mi očekujemo da bi ih moglo biti oko 2000 - smatra Simič.

Simič je ocenio i da su porezi u Srbiji niski, ako se porede sa Slovenijom, Italijom, Hrvatskom i Austrijom, a visoki, ako se porede sa Crnom Gorom, Makedonijom i Bugarskom. Po njegovim rečima, nije bitna visina poreza, već su ključni poslovni uslovi za rad.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija poreska reforma poreznici porez plaćanje poreza poreska uprava ivan simič

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana