Tekst objavljen: 13.09.2012 16:11        


Iskazi uhapšenih zbog malverzacija u Agrobanci ukazuju da pipci velike afere idu u pravcu vrha bivše vlasti. Naime, svi su izgledi da bi u narednih nedelju dana zbog pljačke 300 miliona evra u ruke policije mogle da padnu i neke od "krupnih političkih riba".

I Dačićevi pod istragom oko Agrobanke?

Tužilaštvu za organizovani kriminal je bivši predsednik Izvršnog odbora Agrobanke, Dušan Ignjatović obelodanio da su na sastancima u banci, na kojima su donošene odluke o poslovanju, bili bivši premijer Mirko Cvetković i bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović, kao i izvršni direktor Agencije za osiguranje depozita Milorad Džambić.

Uhapšeni vlasnik Habitfarma Radosav - Lale Sekulić je takođe više puta ponovio optužbe na račun političara. On je, prema pisanju beogradske štampe, rekao da je većinu sumnjivih poslova za koje ga nadležni organi terete radio u dogovoru sa nekima od čelnika socijalista Ivice Dačića kojima je navodno nosio "torbe pune keša".

Sekulić strahuje za porodicu

Radosav Sekulić iskaze daje u bolnici gde se nalazi zbog neizlečive bolesti i u vrlo lošem je stanju. On je, prema tvrdnjama beogradske štampe, za sada otkrio imena tri ministra koji su uzeli najviše novca od kredita kod Agrobanke, ubeđeni kako nikada neće biti otkriveni. Spreman je da iznese sve što zna, ali se boji osvete i ko će brinuti o njegovoj porodici.


Istraga poslovanja Sekulićevog Habitfarma i Agrobanke, policiju i tužilaštvo usmerava prema još dve banke koje su poslovale sa Sekulićevim firmama, ali i prema kompanijama među kojima je pod sumnjom i Galenika.

Direktor te farmaceutske kuće, kadar SPS-a Nenad Ognjenović je prošle godine, kad se poslovanje Galenike našlo pod sumnjom, pobegao u Crnu Goru. On, prema pisanju nekih medija, tvrdi da je sumnjive poslove u toj farmaceutskoj firmi organizovao "ministar iz vrha SPS-a".

U okviru istrage poslovanja Galenike vrši se i provera preduzeća koje je vodila Ognjenovićeva ćerka, a njegov uslov da progovori o milionskim malverzacijama je da ona bude oslobođena odgovornosti.

Iako se u malverzacijama ukazuje na neke visoke funkcionere SPS-a, u toj partiji su stava da zakon mora da bude jednak za sve građane Srbije, bez obzira na to ko su i šta. Funkcioner SPS-a Đorđe Milićević ističe da bi nadležni organi trebalo da rade svoj posao.

- Svako odgovara pod imenom i prezimenom i ne postoje ljudi koji su u ovoj zemlji iznad zakona, jer je on isti za sve - rekao je Milićević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sps Galenika socijalisti afera agrobanka agrobanka hapšenja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana