Zvanični kurs Evra za dan 29.09.21. :: 117.5705 rsd
Tekst objavljen: 18.07.2013 13:00        


Banka Inteza saopštila je da će preuzeti sve neophodne mere kako bi 1. avgusta na adekvatan način otpočela sa primenom preporuka Narodne banke Srbije.

Inteza prva koja prihvata preporuku za švajcarce

Uvažavajući nastojanja NBS da pomogne građanima da lakše servisiraju svoje kreditne obaveze u narednom periodu i time olakša njihov finansijski položaj, Banka Inteza potpuno podržava obe preporuke centralne banke - i u vezi sa kreditima u švajcarskim francima i u vezi sa neodredivim elementima promenljive kamatne stope pre početka primene Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Banka će omogućiti korisnicima stambenih kredita indeksiranim u švajcarcima da otplaćuju taj kredit po kursu koji odgovara valutnom paritetu evro-švajcarski franak na dan odobravanja kredita, umanjenom za najviše osam odsto, i to u narednom periodu od najmanje tri godine, odnosno do krajnjeg roka otplate kredita ukoliko je taj rok kraći od tri godine.

Razlika između pretpostavljene otplate po tekućem kursu švajcarskog franka i otplate po preporučenom, obračunskom kursu će se evidentirati kao pojedinačno odloženo potraživanje u švajcarskim francima po tekućem kursu. Na ta odložena potraživanja banka neće obračunavati kamatu.

Posle detaljne analize ugovora u skladu sa specifičnim okolnostima svakog pojedinačnog kredita u otplati, banka će kontaktirati klijente i predočiti im ponude o prilagođenim uslovima otplate, kao i dalji plan izmirenja njihovih finansijskih obaveza.

Na taj način Banka Inteza nastoji da olakša građanima izmirenje obaveza po kreditima i pruža doprinos naporima NBS-a da očuva stabilnost finansijskog sistema, navedeno je u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
inteza banka intesa krediti u švajcarcima švajcarci kašnjenje u otplati otplata kredita krediti stambeni kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana