Tekst objavljen: 29.07.2013 13:00        


Realizacija strateškog partnerstva Srbije i aviokompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad ervejza je praktično dogovorena i ostaje da se još formalno potvrdi u četvrtak, 1.avgusta, kada će sporazum potpisati prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić i direktor Etihada Džejms Hogan.

Jat leti u zaborav, sa Arapima poleće "Er Srbija"

- Jat će nakon potpisivanja sporazuma promeniti ime u Er Srbija. Dva nova aviona "erbas", koja će odmah stići, imaće ime i oznake nove kompanije, a ceo dizajn biće predstavljen na potpisivanju sporazuma - rekao je za taj list Siniša Mali, savetnik za ekonomska pitanja potpredsednika Vučića.

Mali je naveo da će na tim avionima leteti osoblje Etihada, a u međuvremenu, dok ne stigne preostlih osam "erbasova", naši piloti će se obučavati da upravljaju na tim avionima.

On je objasnio da će na čelu Er Srbije biti ljudi iz Etihada ali da će naša država u nadzornom odboru imati većinu članova - od devet članova pet će biti iz Srbije.

Srbija će u novoj kompaniji imati 51 posto vlasništva, a 49 će pripasti Etihadu.

U novu kompaniju naša država će uložiti 100 miliona dolara, koliko i Etihad, koji će odmah dati 40 miliona dolara i dva nova aviona "erbas A 319", a do kraja godine još osam takvih letelica.

Emirati planiraju i da Er Srbija, s novim letelicama priključenim floti, uvede 14 novih destinacija. S novim destinacijama, avioni kompanije leteće ukupno do 41 grada.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jat airways Jat air serbia er srbija aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj etihad

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana