Tekst objavljen: 04.06.2013 8:00        


Uskladjivanje plata u javnom sektoru sa prosekom zarada u privatnim firmama trebalo bi da bude jedna od mera štednje države, istakao je direktor Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić.

Javni sektor treba da zarađuje kao kod privatnika

On je rekao da su plate u javnom sektoru sada 25 do 30 odsto veće nego u privatnim preduzećima, što nije slučaj ni u jednoj evropskoj zemlji.

- Nije logično da su plate u javnom sektoru veće za četvrtinu nego u pritavnom sektoru koji ga izdržava i puni budžet - istakao je Rajić.

Po njegovoj oceni, zbog iznosa zarada budžetskih korisnika koji je nesrazmeran snazi privrede, država se sve više zadužuje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Jovan Mitrovic 04.06.2013 8:11

    U svim državama "normalnog" sveta, rad kod privatnika je mnogo bolje plaćen ali istovremeno i nesiguran i težak za razliku od rada u državnim institucijama koji je lošije plaćen ali za sobom nosi vise sigurnosti, više prava.
    To je i normalno, jer te sluzbenike u administraciji placa upravo rad kod privatnika kroz razne poreze i namete. Administracija je izdrzavano stanovnistvo isto kao i penzioneri i deca.
    Mogu zaposleni u drzavnoj sluzbi da se ljute koliko hoće, ali to je istina. Dok privatnik ne plati porez nema ni plate za te sluzbenike.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zarade plate ekonomska kriza radnici zaposleni Srbija javni sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana