Tekst objavljen: 26.07.2013 14:29        


Sporazum o strateškom partnerstvu srpske avio kompanije Jat ervejz i Etihad ervejza iz Ujedinjenih Arapskih Emirata biće potpisan 1. avgusta, najavile su te kompanije. U ime Vlade Srbije sporazum će potpisati prvi potpredsednik Aleksandar Vučić.

Još samo Vučićev potpis i Arapi preuzimaju Jat (Wo st 01/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

Etihad, Vlada Srbije i Jat potpisali su 17. juna u Beogradu inicijalni memorandum o razumevanju, koji je predvideo da se ispita mogućnost za ulaganje vlasničkog kapitala Etihada u Jat.

Predsednik Etihada Džejms Hogan je tada izjavio da Srbija ima razgranatu dijasporu i turizam, bogatu istoriju i odličnu poziciju na Balkanu i dobre mogućnosti za poslovanje.

Ta bliskoistočna avikompanija je jedna od najboljih firmi u toj branši u svetu. Etihad je lani prevezao 10,3 miliona putnika, a putnički i robni saobraćaj obavlja ka 94 odredišta na Bliskom istoku, u Africi, Evropi, Aziji, Australiji i američkom kontinentu sa flotom od 77 aviona Erbasa i Boinga.

U prvom kvartalu ove godine od prevoza putnika Etihad je imao je prihod od 900 miliona dolara, što je rast od 19 odsto, a od prevoza robe prihod je bio 193 miliona dolara odnosno 17 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Etihad ima 29 odsto vlasničkog udela u nemačkom Er Berlinu, 40 odsto u Er Sejšelima, oko tri odsto u Er lingusu, devet odsto u kompaniji Virdžin Australija...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jat airways Jat aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj etihad

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana