Tekst objavljen: 11.01.2013 15:54        


Prvi dan sledeće nedelje, 14. januar biće neradan za državne službenike i banke, dok će bolnice raditi po dežurstvima. 14. januara će raditi pijace, trgovine i marketi.

Ko će raditi a ko odmarati 14. januara

U beogradskim vrtićima su kazali da će u ponedeljak raditi u zavisnosti od dogovora sa roditeljima da li će tog dana dovoditi decu u obdaništa.

Vlada Srbije je 31. decembra 2012. godine preporučila državnim organima i poslodavcima da omoguće zaposlenima da 14. januar odsustvuju sa posla pod uslovima i na način kao i za vreme državnih i verskih praznika koji se u Srbiji praznuju kao neradni dani. Iz Vlade Srbije je rečeno da lokalne samuprave i poslodavci nisu dužni da dosledno sprovode taj predlog. Poslodavci će pojedinačno odlučivati da li će njihove firme raditi.
Kako je saopšteno iz Vojnomedicinske akademije raspored dežurnih službi biće regulisan naređenjem načelnika VMA.

Pacijenti kojima je zakazan prijem 14. januara mogu se javiti u Centar hitne pomoći VMA gde će, u skladu sa medicinskim indikacijama, biti pregledani ili zakazan novi termin.

Oni kojima je tog dana zakazan pregled u Specijalističkoj poliklinici, mogu putem telefona da zakažu pregled za neki drugi termin.

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da neće raditi 14. januara i da svi nezaposleni koji su trebali da se jave tog dana, mogu to uraditi u utorak, 15. januara.

Osnovci i srednjoškolci su na raspustu do 15. januara, pa će ponedeljak i za njih biti neradan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaposleni radnici neradni dani praznici Nova Godina srpska nova godina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana