Tekst objavljen: 20.05.2013 9:30        


Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe, smatra da je nužno udruživanje kompanija u regionu. On je predstavio svoju sliku zajedničke kompanije Agrokora, MK grupe, Atlantica, Nektara i Podravke koja bi se zvala AMANP.

Kostić predlaže stvaranje srpsko-hrvatskog giganta

Za zajedničku kompaniju, koja bi imala oko sedam milijardi evra prihoda i imala jednu upravu, vladao bi, tvrdi Kostić, neviđen interes, a to ne bi bio samo zbir jednostavnih brojeva, nego multiplikator.

Kupovina hotela u Hrvatskoj ipak, je srpskom tajkunu i dalje primarni cilj. - Hrvatska će u turizmu biti ono što je Srbija u poljoprivredi - poručio je Kostić, odgovarajući na pitanja o scenariju u regiji nakon ulaska Hrvatske u EU te izlaska iz članstva u Cefti.
- Ako se na vreme opametimo, bićemo samo gledaoci na velikoj evropskoj utakmici - poručio je Kostić.

Inače Kostić je rekao i da je njegova kompanija spremna da privatizuje hrvatske hotele čim se ukaže prilika. - Čekamo kao zapeta puška - izjavio je Miodrag Kostić i dodao da isto važi i kada su u pitanju hrvatske šećerane.

Glavni proizvođač šećera u Srbiji, koji je 2001. za tri evra kupio tri domaće šećerane, a danas drži 70 posto srpskog tržišta i najveći je izvoznik šećera u Evropi, već je nekoliko puta najavljivao ulazak na hrvatsko tržište i ulaganja oko 100 miliona evra.

Ali kako mu je, našalio se, Agrokor uzeo sve pozicije i sve ispod 50-ak miliona evra mu je premalo za ulaganja, proteklih je godina širio biznis u Ukrajini koja ima više od 42 miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, te u Rusiji i Belorusiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Miodrag Kostić podravka Agrokor MK grupa najveće kompanije Hrvatska Srbija nektar atlantik

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana