Tekst objavljen: 17.06.2013 11:00        


Robna kuća Ikea biće izgrađena na Bežanijskoj kosi, na mestu magacina Robne kuće Beograd.  Tako je, po svemu sudeći, posle tri godine rešen problem lokacije robne kuće ove švedske kompanije.

Kraj sapunice: Prva Ikea niče na Bežanijskoj kosi

Potparolka Ikee Milena Vujičić potvrđuje da se pregovara o zemljištu RK Beograd. - Javnost ćemo obavestiti kada proces bude završen - kaže ona i dodaje da će dolazak Ikee u Srbiju  otvoriti i hiljade novih radnih mesta.

- Dugoročni plan je da se u prodajnim objektima u Srbiji direktno zaposli oko 2.000 ljudi, kao i nekoliko hiljada indirektno, putem spoljnih partnera koji će raditi na izgradnji i održavanju objekata - kaže ona.

Ikea je, između ostalog, poznata po svom savremenom, a ipak priuštivom nameštaju čije su cene širom Evrope znatno niže od aktuelnih cena nameštaja u Srbiji. Tako je, recimo, u Mađarskoj moguće pazariti Ikeinu garnituru iz najnovije kolekcije za svega 150.000 forinti ili 60.000 dinara, a uz to možete uzeti jastuče ili drugi dekorativni predmet koji vas neće koštati više od 500 dinara. Preprodavci Ikeinog nameštaja u Srbiji, međutim, ove cene znaju čak i da udvostruče.
Izgradnja prve Ikea robne kuće u Srbiji bila je najavljivana još za 2010. godinu kod Aerodroma Nikola Tesla. Ipak Ikea je odustala od ove lokacije.

Zemljište RK Beograd koje je sada odabrala nalazi se na auto-putu Beograd Zagreb, blizu Kike i Bežanijskog groblja.

- Tu je velika, napuštena zgrada koju će oni srušiti i izgraditi objekat, na placu od oko 27 hektara. Kada će početi sa radom zavisi isključivo od njih, ali do početka radova moraće da se dogovore sa Gradom o svim detaljima infrastrukture i o drugim pojedinostima - kažu u upravi grada Beograda.

Ikea planira da od pet prodajnih objekata u Srbiji, dva izgradi u Beogradu. Pored toga, po jednu Ikeinu prodavnicu trebalo bi da dobiju i Novi Sad, Niš i centralna Srbija.

- Otvaranje robne kuće može se očekivati godinu dana nakon početka gradnje - kaže Milena Vujačić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Mica 17.06.2013 13:15

    Kojih ce 2000 radnih mesta biti izgubljeno zatvaranjem sitnih prodavaca i domacih trgovaca namestajem.
    Dok ne krene proizvodnja sve je iz supljeg u prazno, a nase novine i dalje robuju velikim imenima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ikea Srbija nameštaj trgovinski lanac trgovinski lanci prodavnice najveće kompanije Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana