Tekst objavljen: 13.08.2013 10:00        


Svako četvrto domaćinstvo u Nemačkoj prošle godine nije imalo dovoljno sredstava da nekud otputuje za godišnji odmor, pokazalo je istraživanje agencije za statistička ispitivanja Destatis.

Kriza ne bira: Plaže će se uželeti i Grka i Nemaca

Brojne porodice u Nemačkoj smatraju da ne raspolažu sa dovoljno finansijskih sredstava da bi provele barem jednu nedelju odmora izvan svog prebivališta.

Najugroženije kategorije su samohrani roditelji, među kojima čak 47 odsto nije imalo dovoljno novca za putovanja, dok je to sebi ipak moglo da priušti 79 odsto parova sa decom, naglašava se u studiji.

Tako u prošloj godini 25 odsto domaćinstava u Nemačkoj je izjavilo da nije moglo da putuje za godišnji odmor iz finansijskih razloga.

Istovremeno, ni Grci nemaju para za godišnji odmor. Prema statistikama, dve trećine Grka neće ove godine uopšte ići na letovanje ili će odmor trajati samo nekoliko dana.

Recesija koja već šestu godinu ne popušta, nezaposlenost koja je dostigla 27,9 odsto i najavljeni talas otpuštanja bitno su promenili navike Grka koji su oduvek imali za godišnji odmor i za koje je letovanje u avgustu bilo nepisani zakon.

Atina je ovog leta punija nego ikad dosad jer Grci, koji su činili više od 25 odsto gostiju na domaćim turističkim destinacijama, zvanično, nemaju para za godišnji odmor. Umesto dvonedeljnog letovanja, dve trećine Grka uopšte ne planira odmor.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza odmor letovanje more grci Grčka nemci Nemačka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana