Tekst objavljen: 15.08.2013 14:59        


Tokom sledeće nedelje biće usaglašen predlog rada Ministarstva finasija, najavljuje novi ministar finansija Lazar Krstić i ističe da to nije samo plan mera, već vizija kako bi Srbija trebalo da izgleda za pet godina.

Lazar Krstić, novi ministar finansija: Nova vizija Srbije

- Ne radi se tu samo o planu mera, radi se o viziji. Razgovaramo o tome kako bi Srbija mogla da izgleda za pet godina, šta može da se učini i gde mi možemo da budemo. Onda ćemo time proveriti ove mere o kojima govorimo - kaže za Krstić.

Novi ministar finansija veruje da će imati političku podršku za svoj rad i kaže da je to neophodan uslov na kojem je insistirao i tokom razgovora sa Aleksandrom Vučićem.

Program predviđa i reformu zdravstvenog i penzionog sistema, reorganizaciju Poreske uprave i bolju naplatu poreza, legalizaciju sive ekonomije, ozbiljno preispitivanje politike subvencija i rada budžetskih institucija koje se bave privrednim razvojem, na primer Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, Fonda za razvoj i svega što može da bude lokomotiva privrednog razvoja Srbije.
Krstić je rekao da je u razgovoru s Vučićem utvrdio "ozbiljnost i iskrenu posvećenost" da se promeni "negativna spirala" kojom je Srbija išla prethodnih godina.

Koordinator Ekonomskog saveta SNS Milenko Dželetović kaže da "program budućeg ministra finansija Lazara Krstića predviđa uvođenje finansijske discipline i uravnoteženje javnih finansija, i radikalni raskid sa postojećom ekonomskom politikom prekomernog zaduživanja i zanemarivanja izvoznih industrijskih sektora".

Prema rečima Dželetovića, uprošćavanje komplikovanih administrativnih procedura, uvođenje Kancelarije za brze odgovore, borba protiv korupcije, brže izdavanje građevinskih dozvola... sve će to biti deo programa Lazara Krstića.

Važan deo Krstićevog programa biće usmeren na povećanje izvoza, nasuprot uvozničkom lobiju, dodao je Dželetović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
lazar krstić ministar finansija ministarstvo finansija Vlada Srbije Srbija ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana