Tekst objavljen: 12.05.2013 13:31        


Nova potpredsednica Fejsbuka i majka četvoro dece, ne prestaje da izaziva polemike u javnosti zbog svog stava da majke treba podstaći na rad skraćivanjem radnog vremena i neumorna je u borbi da se uvede rad od četiri dana nedeljno za majke.

Majke treba da rade najviše četiri dana nedeljno

Britanka Nikola Mendelson je poštovana širom sveta u reklamnim i medijskim krugovima, a nedavno je izabrana i za potpredsednicu Fejsbuka za Evropu, Bliski istok i Afriku. Gospođa Mendelson je majka četvoro dece i smatra da je fleksibilno radno vreme ključno za motivaciju majki.

- Industrija mora spremnije da prihvata svoje najbolje žene, a to podrazumeva da im ponudi fleksibilnije radno vreme. Ja bih radije zaposlila talentovanu ženu na četiri dana nedeljno nego da je zauvek izgubim - rekla je gospođa Mendelson.

Da je jedna od retkih žena koje ovako razmišljaju pokazuje stav Merise Majer, direktorke Jahua, koja je izazvala polemike u javnosti izjavom da zaposleni ne mogu da rade od kuće, već moraju da dolaze na posao, ukoliko ne žele da dobiju otkaz. Ona smatra da rad od kuće smanjuje produktivnost zaposlenih jer im nedostaje motivacija koju pruža kancelarija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaposlenje majke radno vreme posao skrećeno radno vreme motivacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana