Tekst objavljen: 01.02.2013 9:25        


Vladimir Todorović, gradonačelnik najveće makedonske opštine Centar i makedonski privrednik srpskog porekla, namerava da u centru Beograda otvori hotel.

Makedonski Srbin otvara hotel u Beogradu

Kako piše na sajtu Kancelarije za dijasporu, Todorović je ovu ideju izložio zameniku direktora Kancelarije za dijasporu Aleksandru Vlajkoviću, koji je u Makedoniji boravio povodom svetosavskih svečanosti.

Vladimir Todorović važi za jednog od najuspešnijih privrednika srpskog porekla u Makedoniji. Rođen je u Pirotu, odrastao u Makedoniji, gde je završio Građevinski fakultet i vlasnik je „Tineksa“, najveće trgovačke mreže u Makedoniji, a poslove razvija i u drugim oblastima.
Vlajković se tom prilikom sastao sa Todorovićem i sa premijerom Makedonije Nikolom Gruevskim.

Todorović je istakao da ima nameru da razgovara sa vlasnicima jedne velike poslovne zgrade kraj Knez Mihailove ulice, koji su poznati po kupovini nekadašnjih Robnih kuća Beograd. Ukoliko se s njima ne dogovori, kaže da će se raspitati o kupovini zemljišta u Beogradu, na kome bi realizovao svoj projekat o otvaranju hotela.

Premijer Gruevski, koji je i lider VMRO – DPMNE, kojoj i Todorović pripada, izrazio je nadu da će srpska država i grad Beograd podržati tu makedonsku investiciju.

Aleksandar Vlajković se pohvalno izrazio o nameri makedonskog privrednika da uloži sredstva u otvaranje hotela u Beogradu, koji postaje sve veća turistička destinacija, i preneo spremnost Kancelarije za dijasporu da pomogne u povezivanju sa nadležnim institucijama, kako bi se namera investitora što pre realizovala.

Premijer Makedonije je istakao da je Todorović primer koji pokazuje da Srbi zauzimaju najistaknutije pozicije u makedonskoj državi i da mogu da budu most u povezivanju sa Srbijom, piše na sajtu Kancelarije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
makedonija dijaspora investicija ugostitelji turizam hoteli hotel Beograd Vladimir Todorović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana