Tekst objavljen: 07.02.2013 14:15        


Fabrika "Milan Blagojević“ traži reagovanje nadležnih za zaštitu konkurencije, jer tvrdi da slovenačko Gorenje pokušava da ostvari monopol na tržištu Srbije. Kako se navodi, Gorenje vrši pritisak na veletrgovce.

"Milan Blagojević": Gorenje nam ugrožava rad

Prema rečima direktorke smederevske kompanije Sofije Staničić, oni su rešili da na srpsko tržište izađu sa veš mašinama koje se proizvode u Italiji, pod MBS brendom, što je Gorenje pokušalo da osujeti i zapretilo otkazom ugovora za 2013. godinu veletrgovcima koji kupuju nove proizvode "Milana Blagojevića".

Stari brend "smederevac“, kao i najmoderniji ekološki pelet uređaji za grejanje i šporet za etažno grejanje otvorili su put za izvoz u 35 zemalja na svim kontinentima, navela je Stančićeva u saopštenju.
Pozdravljajući to što je fabrika Gorenje uposlila 500 radnika, Stančićeva je ipak osudila "pokušaj stvaranja monopola i obezvređivanja smederevske fabrike, koja postoji čitav vek u Srbiji i koja je sinonim proizvodnje šporeta na čvrsto gorivo".

Naglašavajući da je apsolutno za zdravu konkurenciju, ona je dodala da se Gorenje, kako bi nadoknadilo pad prometa sopstvenih proizvoda, odlučilo za potpuno neposlovan potez.

- Svaka nova investicija je, naravno, dobrodošla u Srbiju, ali ne po ceni zatvaranja srpskih brendova i stvaranja još veće nezaposlenosti u Srbiji - kazala je Stančićeva, podsećajući da je pre desetak godina fabrika iz Smedereva, u saradnji sa najvećim svetskim brendovima proizvodila veš mašine, električne šporete, mašine za sudove i frižidere "candy", "whirpool", "Arthur Martin"...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    igor 07.02.2013 15:11

    Mislim da je krajnje vreme da pocnemo da vrednujemo nase fabrike i proizvodjace. Gorenje je isuvise bezobrazno svojim nastupom, i super je sto je neko digao glas protiv monopola. Ipak je ovo nas teren, a nama gosti kroje kapu predugo. Pozdravljam ovu izjavu direktora MBS-a..tako se brani cast

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Milan Blagojević gorenje monopoli industrija bela tehnika domaća proizvodnja Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana