Tekst objavljen: 11.02.2013 7:15        


Prema podacima Narodne banke Srbije, firme i građani ne mogu bankama da vrate više od 300 milijardi dinara. Od ovog iznosa preduzeća nisu u stanju da vrate gotovo 240 milijardi dinara.

Na dobošu fabrike, mlinovi, lokali, robne kuće...

Pogledajte ponudu imovine koju banke i lizing kuće nude na prodaju


Građani, preduzetnici i poljoprivrednici (svrstani su u jednu kategoriju), bankama ne mogu da otplate oko 67 milijardi uzetih zajmova. A kada se iscrpe svi pokušaji naplate duga, sledi aktiviranje hipoteke na nekretninu.

Milioni evra za hotel i fabriku

Već duže vreme oglašen je Hotel Elit u Novom Sadu, koga prodaje Rajfajzen banka. Cena je milion evra, a hotel ima restoran s četiri apartmana, 11 soba i nekoliko pomoćnih prostorija, objekte za sport s pet teniskih terena, tribinama... Među skupljim nekretninama koje se prodaju je i fabrika vijaka u Zrenjaninu. Za građevinske objekte, zemljište i opremu koji su u njenom aštavu Erste banka traži 1,88 miliona evra.
Banke su aktivirale brojne hipoteke na nekretnine koje se prodaju. Rajfajzen banka je u Kikindi oglasila prodaju poslovnog objekta stečajnog dužnika, „Keramike Unika” za 648.252 evra, koji se sastoji od tri zgrade površine 660 kvadrata, trgovačke robe, proizvodne hale od 830 kvadrata i proizvodne opreme.

Vojvođanska banka u Novom Bečeju prodaje robnu kuću (prizemlje i sprat) od 664 kvadrata, izgrađenu 1986. Cena nije konačno utvrđena, ali je navedeno da je početna na prethodnoj aukciji iznosila 70.000 evra.

Oportjuniti banka oglasila je prodaju poslovnog prostora u Novom Sadu od 186 kvadrata (idealno za advokatsku kancelariju, ordinaciju...) za 350.000 evra ili u zamenu za poljoprivredno zemljište.

Prodaju mlina s privredniim zgradama, njivama i magacinom, koji se nalaze na putu Pančevo - Kovin, oglasila je Sberbanka Srbija.

U Subotici poslovni prostor prodaju Vojvođanska banka i Findomestik banka, a Pireus banka na Paliću nudi poslovni obejkat od 835 kvadrata i 3.664 kvadrata zemljišta za 238.000 evra. U Zrenjaninu je Rajfajzen banka oglasila prodaju poslovnog prostora od 396 kvadrata za 118.000 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija prezaduženost banka banke kašnjenje u otplati otplata kredita nenaplativi krediti hipoteke hipoteka aktivrana hipoteka aktivirane hipoteke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana