Tekst objavljen: 24.05.2013 18:00        


Direktor Uprave carina Srbije Tihomir Bogićević izjavio je da je od početka godine naplaćeno preko 122 milijarde dinara carine. To je skoro devet milijardi, odnosno osam odsto više nego u istom periodu 2012.

Naplaćeno već preko 122 milijardi dinara carine

Bogićević je na skupu u Beogradu povodom obeležavanja Dana carinske službe Srbije, 25. maj, kazao da je od 1. januara do 21. maja ove godine već naplaćeno 32 odsto iznosa carinskih dažbina koje su prema Zakonu o budžetu predviđene za naplatu u 2013.

Bogićević je naglasio i da je od početka ove godine Uprava carina obradila preko 2.266 prekršaja i oduzela robu u vrednosti od oko 300 miliona dinara. Do sada je sprečeno i krijumčarenje preko tone različitih narkotika (uglavnom marihuane), preko dva miliona komada cigareta, a privremeno je oduzeto i preko pola miliona evra (devizni prekršaji), 2,5 kilograma zlata i sprečeno je gotovo 165 osoba da ilegalno pređu državnu granicu.

- Ostvaren je izuzetan rezultat u zapleni narkotika, jer je za samo pet meseci tekuće godine ostvaren 13 puta bolji rezultat nego za celu prošlu godinu. Tome je u velikoj meri doprinela rekordna zaplena marihuane iz januara ove godine kada su carinici na graničnom prelazu Batrovci otkrili gotovo tonu ove opojne droge - kazao je Bogućević.

- Da bi unapredila odnose sa poslovnom zajednicom, kao jednim od najvažnijih partnera, Uprava carina nastavila je sa sklapanjem sporazuma o pojednostavljenom carinskom postupku sa kompanijama koje posluju savesno i u skladu sa zakonom, čime je omogućeno njihovo efikasnije i ekonomičnije poslovanje - dodao je on.

Uprava carina, kako je naglasio nastaviće i borbu protiv korupcije u svojim redovima i priključivaće se humanitarnim akcijama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
carinske dažbine naplata zaplena narkotika krijumčarenje bogićević carina carinska kontrola carine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana