Tekst objavljen: 19.06.2013 15:30        


Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić kaže da nije postignut konsenzus u Vladi oko prodaje Telekoma Srbije i da se i ne kreće dalje u tu privatizaciju.

Nema prodaje Telekoma, rastu plate i penzije (Medija centar Beograd)

Dinkić je rekao da su donete odluke o privatizaciji podzemnih rudnika Resavica i davanju Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu u dugoročni zakup.

Srpski ministar finansija je najavio da će javni poziv za Resavicu biti objavljen u septembru, a za beogradski aerodrom početkom naredne godine.

Prema rečima Dinkića, za aviokompaniju Jat ervejz biće primenjen drugačiji model, prema kojem bi država ostala većinski vlasnik, a kompanija Etihad iz Ujedinjenih Arpskih Emirata preuzela upravljanje Jatom.

On je dodao i da će Vlada Srbije rebalansom budžeta uštedeti 37 milijardi dinara. Dinkić kaže da država neće menjati prihodnu stranu, jer je privreda već preopterećena i da samo može da smanji državne rashode.

Dinkić je rekao da neće biti zamrzavanja plata i penzija i da će posle dvoprocentnog aprilskog povećanja, biti još jedno povećanje ove godine od 0,5 odsto i u 2014. biće dodatno od 0,5 u aprilu i od jedan odsto u oktobru. Kako je dodao, nema novca za veće povećanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić Vlada Srbije Srbija ekonomija rebalans budžeta budžet Telekom Srbija prodaja Telekoma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana