Tekst objavljen: 19.02.2013 14:20        


Nemačkoj je potrebno 250 radnika iz Srbije za zdravstvenu negu u bolnicama, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije, a oglas je objavljen u skladu sa Sporazumom o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije, u Nemačkoj, koji je potpisan u januaru ove godine.

Nemci nude posao za 250 naših medicinskih sestara

Rok za slanje prijava na konkursu za radna mesta u Nemačkoj je 5. mart. Traže se radnici koji imaju završenu srednju medicinsku školu, i to medicinska sestra-tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera, i koji imaju položen stručni ispit.

Od kandidata se očekuje poznavanje nemačkog jezika na elementarnom nivou, a prednost će imati kandidati koji bolje poznaju taj jezik i imaju radno iskustvo u struci.

Uslov za učešće na konkursu je da su kandidati prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje u statusu nezaposlenog lica.

Radni odnos u Nemačkoj će biti zasnovan na određeno vreme na poziciji asistenta za zdravstvenu negu do nostrifikacije diplome za zdravstvenog radnika.

Nakon nostrifikacije diplome, najkasnije u roku od 12 meseci, radni odnos će moći da se ugovori i na neodređeno vreme. Početna bruto plata iznosiće 1.900 evra do priznavanja diplome za zdravstvenog radnika.

Sve informacije o konkursu za radna mesta u Nemačkoj dostupne su sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

1 komentar

  1. User image
    dejan 11.03.2013 11:25

    kako mogu da se prijave medicinske sestre koje su vec u radnom odnosu,zar ne bi trebalo da imaju prednost one koje su godinama na birou na zaposljavanje.pozzz.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija medicina posao zaposlenje radna mesta migracija Nemačka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana