Tekst objavljen: 01.07.2013 13:59        


Vest da Srbija ide sigurnim korakom ka Evropskoj uniji neće ostaviti neprimećena u finansijskom okruženju. Stručnjaci smatraju da nas sasvim izvesno čekaju bolji dani, uz manji rizik, viši kreditni rejting i niže kamate.

Niže kamate ćemo dočekati, samo je pitanje kada

se neće dogoditi sutra, ali nije više ni tako daleko kao, recimo, pre nekoliko meseci.

– Sa sigurnim približavanjem EU i datumom, sasvim je izvesno da ćemo zadržati kreditni rejting koji sada imamo – kaže stručnjak s Beogradske bankarske akademije Mališa Đukić.

– On nije visok -BB, ali je dobro što neće biti niži. Biće boljitka, ali postepeno. Strani investitori promeniće način gledanja na Srbiju. Ubuduće, mi ćemo za njih biti ozbiljno tržište. Moram da se osvrnem i na to šta bi se dogodilo bez datuma i s potpunom sigurnošću mogu da kažem da bi nas čekalo pogoršanje ekonomskih prilika u Srbiji. A koliko bi to bilo loše, ne treba posebno ni objašnjavati.

Da će ubuduće biti lakše smatraju i bankari. Tako zamenik predsednika Izvršnog odbora OTP banke u Srbiji Ivan Radojčić kaže da ćemo definitivno postati tržište s manje rizika nego što je to bilo juče.

– To će bankama sa sedištem u Srbiji omogućiti da se na stranim tržištima zadužuju pod uslovima povoljnijim nego sada i stope će biti niže. A odatle pa do snižavanja kamata na srpskom tržištu samo je korak – smatra on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kamate kamata banke Srbija krediti ekonomija EU evropska unija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana