Tekst objavljen: 15.08.2013 8:30        


Lazar Krstić, koji je u poslednje vreme pominjan kao favorit za funkciju novog ministra finansija, potvrdio je da je dogovor postignut i da je on prihvatio da obavlja poslove člana Vlade na poziciji ministra finansija.

Novi ministar finansija stiže nam iz SAD: Lazar Krstić

- Potvrđujem da sam sa gospodinom Aleksandrom Vučićem postigao dogovor i da ću u rekonstruisanoj vladi biti ministar finansija - izjavio je ekskluzivno za Blic Lazar Krstić o kome se prethodnih dana govorilo kao o najozbiljnijem kandidatu za tu poziciju.

Prethodno, Krstić se večeras sastao sa Aleksandrom Vučićem i tokom razgovora je postignut konačni dogovor o angažovanju u Vladi ovog mladog stručnjaka koji je 2007. godine na prestižnom američkom univerzitetu Jejl diplomirao matematiku, ekonomiju, političke nauke i etiku.

I ekonomski savetnik prvog potpredsednika vlade Siniša Mali izjavio je da je dogovor sa Krstićem postignut. - Lazar Krstić je prihvatio mesto i od 26. avgusta on će biti novi ministar finansija u Vladi Srbije - rekao je Mali po završetku večerašnjeg sastanka.

Kako pišu domaći mediji, za početak će ovaj ekonomista, rodom iz Niša, koji je zaposlen u njujorškoj kancelariji konsultantske kuće Mekinzi, raditi na sprovođenju već usvojenog Akcionog plana Vlade Srbije, a od jeseni će poraditi i na mogućim novim merama koje bi omogućile da Srbija u narednom periodu ima održiv finansijski sistem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

  1. User image
    h 15.08.2013 9:19

    a

  2. User image
    beskintos 15.08.2013 9:22

    Divim mu se na hrabrosti, ali se istovremeno plašim da ne naiđe na neke podmukle političke smicalice kao dobrodošlicu

  3. User image
    Heraklit 15.08.2013 9:24

    Da li smo mi ovako uspešno propali zbog nedostatka znanja i stručnjaka ili zaslugom političara koji su umislili da su stvarno elita?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomija Srbija Vlada Srbije ministarstvo finansija ministar finansija lazar krstić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana