Tekst objavljen: 07.02.2013 13:13        


Uprava novosadskog Spensa krenula je u ambiciozni projekat oživljavanja jednog od vodećih sportskih centara u Srbiji. Za kratko vreme, novo rukovodstvo je uspelo da konsoliduje poslovanje.

Novi Sad dobija najveći akva-park u Srbiji

- Politikom pristupačnih cena smo popunili sve lokale, konsolidovali priliv novca i zaposlenim obezbedili redovne plate. U pojedinim segmentima smo od minusa od 13 miliona došli u plus od 10 miliona dinara. Projektovani minus za prošlu godinu od 102 miliona dinara od sredine septembra sveli smo na 58 miliona i verujemo da, posle niza godina propadanja, poslovanje može da bude pozitivno - kaže direktor Spensa Borislav Rajkov.

Sledeći korak će biti uvođenje visokih standarda energetske efikasnosti, u saradnji sa Ministarstvom energetike, a u toku su pregovori o izgradnji najvećeg akva parka u Srbiji.

- Neka sredstva za energetsku efikasnost su već obezbeđena, ali nikad nisu prebačena na račun Spensa. Sada smo na listi prioriteta Ministarstva energetike. A izgradnja akva parka zavisi od pregovora sa jednim stranim investicionim fondom. Početkom godine imali smo zajednički sastanak sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, a sledi nam nova runda prgovora. Radi se o projektu najvećeg akva parka u Srbiji, koji bi radio 12 meseci godišnje - kaže Rajkov.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija turisti turizam investicija akva-park novi sad

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana