Tekst objavljen: 19.11.2012 7:51        


Ko premaši račun na postpejdu, čak i za 300 dinara - može nakon nekoliko minuta da bude isključen. Drugi korisnik, u istoj mreži, pak, greškom je nakrcao 20.000 dinara preko paketa, ali je upozorenje dobio tek sutradan.

Operateri gase telefone da spreče neplatiše

Mobilni operateri pravdaju se da građane isključuju iz čisto bezbednosnih razloga. Ipak, sami imaju mogućnost da odlučuju od jednog do drugog slučaja kome će iseći vezu.

ROKOVI I KAŠNJENJA

Za plaćanje mesečnog računa operateri najčešće tolerišu kašnjenje do 15 dana. Onda isključuju dolazne pozive. Ako građani ni tada ne plate, ne mogu uopšte da razgovaraju. Većina operatera, pak, daje dodatnih nekoliko dana redovnim platišama, dok one koji stalno kasne - ranije isključuje.
Koliko možemo da premašimo svoj mesečni paket, a da nas operater ne isključi - zavisi od toga kakve smo platiše dosada bili.

- Saobraćaj se privremeno deaktivira isključivo radi zaštite korisnika od eventualnih zloupotreba. Netipični saobraćaj je onaj čiji obim znatno premašuje dnevni, nedeljni ili mesečni obim - kažu u VIP-u.

Operateri objašnjavaju da postoje određena pravila za blokiranje razgovora. U većini kompanija, pravilo je da se korisnik isključuje kada napravi račun tri puta veći od svog paketa.

Druga opcija je da u roku od 12 sati sa istim brojem priča više od pet puta u jednakim trajanjima. Ipak, ne postoji jasan limit.

- Suspenzija se događa u slučaju kada potrošnja korisnika znatno premaši njegovu uobičajenu potrošnju - kažu u Telenoru. Tada se s korisnikom kontaktira, obaveštava se o visini dugovanja i daje mu se određeni rok da ga izmiri pre suspenzije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
neplatiše telekomi telefoniranje mobilni telefoni mobilna telefonija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana