Tekst objavljen: 07.05.2013 13:50        


Turistička inspekcija podnela je od početka godine ukupno 20 predloga za oduzimanje licence turističkim agencijama, izjavio je pomoćnik ministra finansija Stojan Arizanović.

Ovih 12 turističkih agencija je ostalo bez dozvole

Arizanović je rekao je da se 17 predloga za oduzimanje licence odnosilo na to da turističke agencije ne ispunjavaju propisane uslove na osnovu kojih je izdata licenca za organizovanje putovanja jer nisu obezbedile propisane garancije putovanja.

Agencije kojima su oduzete licence:

♦ Bogdanović - Golubac, Arilje
♦ Alfa turs, Vranje
♦ Sport turs, Beograd
♦ Ekvitas pro travel, Beograd
♦ Mihael travel, Beograd
♦ Dionisiu turs, Beograd
♦ Best rajzen, Beograd
♦ Tur klab, Beograd
♦ A+TraveL&Tri S. A., Beograd
♦ Ist vest turs, Beograd
♦ Radijus nautika, Beograd
♦ Antistrestur, Beograd
Kod tri turističke agencije inspekcija je utvrdila da su nudile na prodaju i prodavale programe putovanja sa avio prevozom, iako nisu imale zaključen ugovor o izvršenju usluge prevoza sa kompanijom koja ima dozvolu nadležnog organa za obavljanje čarter saobraćaja i zbog toga je podnela predlog za oduzimanje licence.

U toku postupka avioprevoznici sa kojima su agencije ugovorile avio prevoz dobile su odobrenje za obavljanje vanrednih čarter letova i postupci su obustavljeni.

On je rekao da je ove godine 12 turističkih agencija izgubilo licencu, a za dve turističke agencije obustavljen je postupak, jer su u toku postupka pribavile propisane garancije putovanja.

Arizanović je naveo da su tokom prvog kvartala ove godine gradjani podneli ukupno 49 prijava na rad turističkih agencija i inspekcija je utvrdila da je 20 prijava osnovano, jer turističke agencije nisu izvršile ili su nepotpuno izvršile ugovorene i naplaćene usluge obuhvaćene Programom putovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turizam turističke agencije turistički aranžmani turisti Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana