Tekst objavljen: 11.06.2013 11:55        


Predstavnici Pej-pala su veoma zadovoljni poslovanjem u prvih nekoliko nedelja od početka funkcionisanja njihovog servisa u Srbiji i raspoloženi su da našim građanima omoguće i opciju prijema novca preko Pej-pala, kaže državni sekretar za telekomunikacije u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević.

PajPal zadovoljan Srbijom, dolaze drugi IT giganti

On objašnjava da je potrebno da naša država u narednom periodu otkloni preostale administrativne prepreke za mogućnost nesmetanog funkcionisanja opcije prijema novca.

Lazarević kaže i da Srbija mora da se pripremi za dolazak IT giganata "a neki od njih, kao što su Gugl, Epl i Amazon trebalo bi da sve svoje najznačajnije servise učine dostupnim i našim građanima".

Ono što se sada postavlja kao glavno pitanje je – šta mi kao država moramo da uradimo kako bi neke od kompanija iz Silicijumske doline zaista i došle na ovo tržište.

– Svim relevantnim kompanijama moramo da predstavimo jasan plan razvoja elektronske uprave u našoj državi, da pokažemo da shvatamo značaj ulaganja u obrazovanje i da radimo na tome da stručni kadrovi iz oblasti elektrotehnike i informacionih tehnologija ne postanu deficitarni, ali i da obezbedimo efikasno i racionalno upravljanje informaciono-komunikacionom infrastrukturom – objašnjava Lazarević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
apple epl amazon google gugl Srbija IT kompanije it industrija paypal PejPal

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana