Tekst objavljen: 28.05.2013 15:50        


Nova Agrobanka poslala je odštetni zahtev u sudskom procesu za pljačku svoje prethodnice Agrobanke navodeći da 74 preduzeća nisu vratila kredit od ukupno 32.327.449.461 dinara. Postupkom pred sudom zasada je obuhvćeno manje od trećine preduzeća i polovina sume iz odštetnog zahteva.

Pogledajte ko sve duguje Agrobanci 32,3 mlrd. RSD

Ukupna potraživanja Agrobanke od odobrenih kredita bila su 47 milijardi dinara, ali je devet milijardi reprogrmirano u Novu Agobanku, a šest prebačeno na Poštansku štedionicu. Za ostatak (32 milijarde) podnet je imovinsko-pravni zahtev.

Među dužnicima, koji nisu obuhvaćeni postojećim istragama, a od kojih se traži odšteta su neka poznata preduzeća i biznismeni. Na primer FK Crvena Zvezda, Velefarm, Nikola’s, dva preduzeća iz Lutra grupe Dušana Mihajlovića, i preduzeća pod kontrolom Mileta Jerkovića, koji je pod zaštitom, jer je priznao umešanost u pranje novca Darka Šarića. Dragoljub Vučićević dirktor Velefarma sada je uhapšen u istrazi Galenike.

Optužnica je podignuta protiv 21 osobe na čelu sa Dušanom Antonićem, bivšim predsednikom Izvršnog odbora “Agrobanke”, koji je jedini još u pritvoru po odluci suda. Postupak je privremeno obustavljen protiv Radoslava Laleta Sekulića, vlasnika “Habit grupe” zbog bolesti.

Istrage se za sada vode protiv još 11 osoba među kojima su Jožef Kasa, direktor filijale Agrobanke u Subotici i Ljubomir Samardžića, kum Vuka Jeremića.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
afera agrobanka agrobanka propale banke državne banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana