Tekst objavljen: 14.02.2013 12:10        


Putevi Srbije zatražiće od Vlade da putarina poskupi za 20 odsto. Mnogi bi rekli da ni asfalt na velikom delu saobraćajnica čije se korišćenje naplaćuje nije menjan isto toliko godina pa je putarina u narodu dobila drugo ime “ruparina”.

Putari traže 20 odsto veće cene "ruparina”

U ovom preduzeću ističu da imaju do 15 milijardi od putarine i pet milijardi od subvencije, ali i obaveze od 12 milijardi pa im osam ostaje za održavanje puteva. Kako tvrde, za održavanje 10.000 kilometara puteva potrebno im je 15 milijardi dinara.

Postavlja se pitanje na održavanje kojih puteva se troši i tih osam milijardi dinara godišnje ako su mnogim vozačima stradali trapovi zbog truckanja na autoputu ili živci zbog večitih radova na putu ka Subotici usled čega se i dan danas nakon Beške vozi 15 kilometara jednom kolovoznom trakom.

I pored toga, putarina se uredno naplaćuje - od Beograda do Niša iznosi 730 dinara, što je skoro četvrtina cene goriva koje “opel astra” utroši za taj put.

Od Beograda do Subotice put se plaća na dva mesta - najpre 320 pa 260 dinara. Toliko plaćaju i vozači koji idu do Bačke Palanke i oni koji idu do Subotice. Inače, “Putevi Srbije” zaduženi su za održavanje svih regionalnih puteva bez obzira na to da li prolaze kroz gradove.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
putarina putevi srbije saobraćaj infrastruktura bezbednost na drumu poskupljenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana