Tekst objavljen: 17.07.2013 9:00        


Generalni direktor austrijske Rajfajzen banke, Karl Sevelda, kaže da će pokrenuti program kresanja troškova, koji će obuhvatati i zatvaranje pojedinih ogranaka. Time će ova međunarodna bankarska grupacija pokušati da ostvari trocifrenu milionsku uštedu, i da poveća sopstveni nivo kapitala za 1,8 milijardi evra na srednji rok.

Rajfajzen odlazi iz nekih zemalja, ne i iz Srbije

Sevelda, koji je u junu ove godine, posle iznenađujuće ostavke Herberta Stepića, stupio na funkciju generalnog direktora Rajfajzena, poručio je da su Mađarska i Slovenija među zemljama iz kojih bi se banka mogla povući kako bi umanjila rizike.

Direktor Rajfajzena je još jednom ponovio nameru banke da smanji broj filijala na nekim "rizičnim" tržištima, a odluka o povlačenju iz Slovenije datira još od prošle godine.

S druge strane, prema rečima Sevelde, u Mađarskoj postoji neprestani politički pritisak na bankarski sektor, što je glavni razlog za povlačenje Rajfajzena iz te zemlje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Jo Alexander 17.07.2013 9:24

    Polako, mozda odu i iz Srbije nakon sto isplate korisnicima kredita ono sto su oteli !!! Samo polako ... Nece moci vecno da placaju 500 radnika viska nasim novcem.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mađarska slovenija banka banke Raiffeisen bank rajfajzen banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana