Tekst objavljen: 02.07.2013 9:30        


Potrošači u Sloveniji od ponedeljka mogu da poreskoj upravi slati fotografije računa koji su im izdani i koje su platili i to putem MMS poruka na poseban broj koji je otvorila poreska uprava sa ciljem da aktivira građane u suzbijanju sive ekonomije.

Slovenački poreznici: Šaljite nam račune MMS-om

Izdani račun potrebno je snimiti mobilnim telefonom i MMS poruku s fotografijom poslati na poseban telefonski broj poreske uprave 051/241-241. Slanje takvih poruka je besplatno.

Primljene fotografije računa s podacima o poreskom obvezniku i obračunatom porezu će se arhivirati i koristiti u postupku kontrole poreskih prihoda, navela je slovenačka poreska uprava (DURS).

U DURS-u navode da su se na takav potez odlučili jer i među građanstvom raste svest kako je potrebno promeniti mentalitet i poresku kulturu i uzimati svaki izdani račun, kako bi se suzbila siva ekonomija.

Kako bi smanjila mogućnosti utaje poreza kod izdavanja računa, slovenača vlada propisala je nedavno za kompanije koje posluju sa gotovinom jedan oblik "meke fiskalizacije" jer njihove elektronske blagajne više neće smeti da imaju programe koji omogućuju brisanje i promenu jednom evidentiranih podataka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fiskalni računi plaćanje računa mobilni telefoni računi slovenija fiskalizacija mms

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana