Tekst objavljen: 20.02.2013 13:10        


Aviogeneks bi mogao da postane prva srpska lou-kost kompanija. Naime, razmatra se mogućnost da Jat i Aviogeneks formiraju novu avio-kompaniju, koja će poslovati kao niskotarifna i u čijoj će floti biti stari Jatovi avioni.

Srbija dobija lou-kost aviokompaniju - Aviogeneks

Naravno, ova ideja je još na dugom štapu i zavisi od toga hoće li Jat posle nabavke novih letilica imati višak u svojoj floti.

Plan Ministarstva saobraćaja je da se putnički avio-saobraćaj obavlja i sa aerodroma Morava, Ponikve, ali i Batajnica. Iz Batajnice bi, naime, letele lou-kost kompanije.

Takođe, Ministarstvo se zalaže da jedan avion nacionalne avio-kompanije leti iz Niša, kako bi subvencije, umesto "Montenegro erlajnsu“ išle srpskom prevozniku.

Inače, u floti Jat ervejza se nalazi prvi "boing" 737-300 koji je taj američki proizvođač aviona isporučio u Evropi, rekao je generalni direktor te srpske aviokompanije Vladimir Ognjenović.

On je naveo da Jat u floti ima avione "boing" 737-300, čija je prosečna starost 26 godina i avione ATR 72 čija je prošečna starost 23 godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aviogeneks aviogenex niskobudžetne aviokompanije aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj Jat jat airways Srbija transport aerodrom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana