Tekst objavljen: 05.06.2013 17:22        


Hrvatska Tesla banka biće prodata jednoj banci iz EU, a poslove kreditiranja Srba u Hrvatskoj preuzeće budući Tesla razvojni fond, kažu pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman i predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

Srbija prodaje svoju banku u Hrvatskoj banci iz EU

Radoman je istakao da je strani investitor, odnosno banka iz EU čije ime u ovoj fazi tog posla ne može biti saopšteno, ponudila da otkupi udeo Vojvodine u Tesla banci za 1,517 miliona evra, što je za 17.000 evra više od uloga u osnivački kapital pokrajine od pre dve godine.

Radoman je dodao da je u razgovoru sa ministrom finansija Srbije, Mlađanom Dinkićem, dobio potvrdu da će i Republika, koja ima više od 29 odsto vlasništva u Tesla banci, postupiti na isti način, odnosno da će po istoj ceni tom investitoru prodati svoje akcije.

On je rekao da je u pregovorima sa budućim investitorom, odnosno novim vlasnikom, dobijena veoma povoljna cena tako da deoničari Tesla banke, ne samo da neće ništa izgubiti, nego će ostvariti dobit i to, kako veliki i srednji akcionari, tako i oni mali.

Pupovac je napomenuo da je u pregovorima sa budućim investitorom usaglašeno da 20 odsto kreditnih portfelja banke, sa novim kapitalom, odnosno novim vlasništvom, bude usmereno u razvojne programe Srba u Hrvatskoj.

Tesla banka je bila jedna od najznačajnijih institucija za podršku Srbima u Hrvatskoj, rekao je Pupovac i dodao da je banka iz EU, koja će preuzeti Tesla banku i u nju uložiti više od 20 miliona evra osnovnog kapitala, banka koja ima interes za aktivnosti u Hrvatskoj i čitavom regionu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tesla banka Srbija Hrvatska prodaja banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana