Tekst objavljen: 01.08.2013 14:30        


Telekom Austrija ispao je iz procedure ponude za prodaju kablovskog operatera SBB/Telemach, tvrdi bečki ekonomski dnevnik Wirtschaftsblatt.

Telekom Austrija ispao iz trke za kupovinu SBB-a

Ta kompanija nije prošla prvu fazu predaje ponuda, pošto je predala najnižu ponudu od svih, piše taj list, pozivajući se na više neimenovanih izvora, dok austrijski operater nije želio da komentariše ispadanje iz procesa prodaje SBB.

U trci za kablovskog operatera su još samo četiri zainteresovana ponuđača, a radi se pre svega o privatnim fondovima.

Južnoistočnoevropski kablovski operater, prema poznavaocima tržišta, vredan je između 700 i 800 miliona evra.

Čelnici TA ranije su pokazali zainteresovanost za SBB, s obzirom na to da Telekom želi, u Austriji započetu strategiju konvergencije, to jest spajanja ponude koja se sastoji od mobilne telefonije, interneta i televizije, proširiti i na prostor jugoistočne Evrope.

Međutim u slučaju da je TA prošao proces kupovine SBB finansiranje bi bilo problem, tvrdi Wirtschaftsblatt, dodajući da 800 miliona evra ova kompanija ne bi mogla da plati iz „porto-kase“, a kako se načulo to bi sprovela uvećanjem kapitala.

Kao mogući novi cilj TA mogao bi se uskoro naći Telekom Slovenije, tvrdi list dodajući da je parlament Slovenije krajem juna odobrio privatizaciju, ali konkretan termin još nije utvrđen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sbb IT kompanije it industrija telekom austrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana