Tekst objavljen: 15.08.2013 14:30        


Kad je već upropašćena pretplata, bolje je da idemo na budžet, uz evropski monitoring sistema, izjavio je za NIN generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić i upozorio da je druga varijanta da Javni servis proglasi bankrotstvo početkom jeseni.

Tijanić o sudbini RTS-a: Ili budžet ili bankrot

- Jer, ja sad ne vidim kako ćemo isplatiti sledeću platu. Vlada nam daje pomoć od 1,7 miliona evra mesečno, a naša plata je 2,6 miliona evra - objasnio je Tijanić.

Upitan kako će i kada RTS vratiti tu pozajmicu, Tijanić je odgovorio: "Nikada. Neka dođe Dačić i zapleni kamere".

- Možemo da živimo sa 80 miliona evra plus do 20 miliona od marketinga. Sa suženom proizvodnjom i socijalnim programom za oko hiljadu ljudi, možemo da preživimo i sa 70 miliona, plus 15 od markatinga - napomenuo je Tijanić, govoreći o godišnjim troškovima Javnog servisa.

On je konstatovao da Srbija u budžetu nema toliko za RTS i predvideo da će budžetsko finansiranje RTS "verovatno" biti praćeno nekim zahtevima one vlade koja bude na vlasti.

Posle prelaznog dvogodišnjeg budžetskog finansiranja RTS, Tijanić se zalaže uvođenje "neke vrste obavezujuće naknade", u vidu pretplate čije će plaćanje biti zakonska obaveza.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tijanić RTS Radio-televizija Srbije televizija bankrot tv pretplata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana